Vertaistuki, kiitos että olet!

Ilman ykköstyyppiläisten äitien ja äidiksi tulossa olevien keskustelupalstaa olisin hukassa. Diabeteksen kanssa on muutenkin yksinäistä, mutta erityisesti nyt kun raskaus lisää stressikerrointa verensokerien suhteen, olisin aika ahdistunut ilman vertaistukea.

Nyt jo lähetän lämpimän kiitoksen kaikille niille ihanan kannustaville naisille, jotka eilen ja tänään ovat tsempanneet ja auttaneet, kun epätoivo meinasi iskeä. Kunhan avaan tämän blogin vapaasti luettavaksi, linkitän sen ensimmäisenä tuonne vertaistukiryhmään.

Toinen vähintään yhtä tärkeä vertaistuki on työystäväni J. Olemme suunnitelleet ja haaveilleet raskauksista yhtä aikaa, ja haaveet ovat käyneet toteen. Olen onnekas, että joku näin läheinen elää samaan elämänvaihetta juuri nyt. Vertaistuki toisen samaan aikaan raskaana olevan kanssa on korvaamatonta. Riittävästi eroa kokemuksiimme tuovat erilaiset raskaudet: minun deeni ja hänen ns. normaalitapauksensa.

Kunhan kerron tästä ystävilleni, uskon saavani tukea paljonkin. Moni läheisistäni on saanut lapsia lähivuosina, pari ystävääni aivan näillä tienoin (toisella itse asiassa laskettu aika alle kahden viikon kuluttua tämän kirjoittamisesta). Vertaistukea ja kokeneempien neuvoja on epäilemättä tarjolla, mistä olen kiitollinen. En aina ole hyvä ottamaan neuvoja vastaan, mutta tämän katkaravun kanssa tunnen suurta avuttomuutta: minä en tiedä vauvoista ja niiden saamisesta yhtään mitään, tai en ainakaan tarpeeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s