Yllätysjuhlat <3

vauvakutsut 2

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, olen ollut tämän viikon Keski-Suomessa diabeteskurssilla. Jo etukäteen oli sovittu treffejä ystävien kanssa joka illalle, kun nyt kerran täällä suunnalla olen.

Eilen illaksi oli sovittu, että laukaalainen työystäväni hakisi minut heille. Naiivina en ajatellut mitään erityistä, vaikka olisi ehkä pitänyt arvata – mutta miten olisin voinut! Päästyäni heille keittiöstä löytyivät yllätys!!! –huudon kera kolme läheistä työystävääni. Vauvakutsujani oli suunniteltu jo kuukausia sitten selkäni takana.

Olen ollut järjestämässä useita vauvakutsuja, ja vaikka ne toki ovat mitä pahimmassa määrin ”amerikkalaista hapatusta”, niin myönnän että olen vähän surrut että omani jäävät pitämättä. En uskonut, että ystävieni voisi mitenkään olla mahdollista järjestää niitä, koska asun Kajaanissa asti. Mutta he järjestivät!

vauvakutsut 1
Kortin taiteilija A, ikä 1 vuosi 8 kk.

Pahimmat vauvakutsuhömpötykset oli onneksi jätetty pois ylimääräisine tilpehööreineen ja vauvansosemaistiaisineen. Sen sijaan istuimme herkkujen äärellä aika pienellä ja tiiviillä työkavereiden porukalla, juttelimme ja nauroimme. Ystäväni veikkailivat nimiä ja Sisupussin syntymäpainoa ja -pituutta, sekä antoivat hyviä neuvoja. Juttuaiheet pysyivät illan ajan aika pitkälti vanhemmuudessa, äitiydessa, vauvoissa ja vähän isyydessäkin. Kun meinasi lipsahtaa työasioista puhumiseksi, siirsimme keskustelun kiireesti takaisin raiteilleen.

Pöydän ääressä oli viisi naista, joista jokainen oli äiti (tai minä tuleva sellainen), ja jonka jokaisen äitiys on rakentunut eri tavalla ja koostuu erilaisista asioista. Sen jos jonkin tajuaminen syvensi ymmärrystä siitä, miten hirveän paljon äitiyteen liittyy mielipiteitä ja kommentaattoreita, ja miten turhaa on pahoittaa mieltään siitä, että jotkut tykkäävät tehdä asiat eri tavoin ja innokkaasti neuvovat muitakin toimimaan niin.

vauvakutsut 3

Lahjaksi sain muhkean ja avokätisen lahjakortin lastentarvikeliikkeeseen. Kiitos siitä, se tullaan hyötykäyttämään suoraan vauvan tarpeisiin! Silti tarvelahjaakin suurempi merkitys oli kuitenkin sillä, että ystäväni näkivät vaivaa ja järjestivät yllätyksen. Tämä oli ihan valtavan tärkeää minulle juuri nyt – tärkeämpää ehkä kuin tiedättekään.

KIITOS.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s